Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal tog knapp seger mot nykomlingen

/

Det blev seger för Ljusdal i hälsingederbyt mot Iggesund.
Men de tre poängen satt hårt inne på Movallen. Matchen slutade 2–1 till bortalaget.
– Det satt lite tufft till i dag, säger Ljusdals Hanna Olsson som gjorde 2–0-målet.

Annons

En relativt dominant första halvlek. Men ändå inga mål när domaren blåste för halvtidsvila. Då var det inte konstigt att Ljusdal var missnöjda.

– Det kändes inte riktigt bra men vi hade ett snack i halvtid och kom överens om att vi behövde höja oss, sluta gnälla och köra vårt eget spel. Då skärpte vi till oss i andra halvlek och fick lite chanser, säger Hanna Olsson.

1–0 till bortalaget kom när Matilda Wennberg avslutade efter ett inspel från höger. 2–0 gjorde Hanna Olsson efter en situation som var lite speciell.

– Jag kom i friläge men drog bollen i ribban. Sedan kom bollen ut och Sanna (Signeul) var på den lite och jag fick den framför mål och kunde skjuta igen, säger hon.

Iggesund reducerade i slutet men Ljusdal höll undan och kunde lägga ännu en seger till samlingen. Laget har redan säkrat seriesegern och en plats i nästa säsongs division 1.

– Det har känts väldigt bra i laget under säsongen och det har gått precis som vi ville. Vi var lite oroliga i början men det har varit roliga matcher där vi behövt skärpa till oss och haft fokus. Det är därför det har gått så bra, säger Hanna Olsson som ser fram emot avslutningsomgången nästa helg, även då ett hälsingederby på bortaplan när Team Hudik står för motståndet.

– Det blir riktigt kul. Vi måste hålla fokus så vi får avsluta snyggt.

Blir det extra motivation med hälsingederbyn nu när ni redan säkrat seriesegern?

– Ja, men så är det ju. Sedan har vi lite andra interna mål också...

Är att göra 100 mål ett av dom?

– Hmm, det kan det vara. Att gå obesegrade genom serien vill vi göra i alla fall, säger Hanna Olsson.

För Iggesunds del var det säsongens sista hemmamatch. Klubben har med råge klarat nytt kontrakt som nykomling och kan se fram emot en ny division 2-säsong nästa år.

Mer läsning

Annons