Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal säkrade seriesegern med stora siffror

/

Att Ljusdal har kunnande att besegra Stensätra är en sak.
Men med 6–1 i en avgörande match?
– Det hade vi nog inte kunnat drömma om, säger Ljusdalstränaren Tomas Wennberg.

Annons

Ljusdal gjorde ett ryck i den andra halvan av första halvlek och sänkte Stensätra hemma på Älvvallen. 5–1 efter första 45 blev till slutresultatet 6–1 vid full tid.

– Det trodde jag nog inte. Att de (Stensätra) är ett bra lag visste vi, och de visar en hel del kvalité här i dag också, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg – som också är full av beundran för det egna lagets inställning.

– Jag tycker att vi visar att vi inte bara är ett bra och stabilt lag, utan också att vi är bäst när det gäller. Det är en jäkligt viktig egenskap att man kan lyfta sig när det är viktiga matcher, att kunna plocka fram det lilla extra och göra de där sakerna, säger han.

Tomas Wennberg är inte bara tränare utan även pappa till mittfältaren Matilda Wennberg. Men hur objektiv han än försöker vara så går det inte att blunda för hennes dominerande första halvlek.

– Så är det. Hon plockar verkligen fram det som finns där. Men det är många fler hos oss som gör det i dag. Ska man nå långt så måste man ha det där, säger han.

Tvåan Alnö gjorde visserligen jobbet borta mot Brynäs och vann med 12–0. Men med två omgångar kvar att spela i damtvåan har Ljusdal ointagliga åtta poäng till godo.

Ljusdal avslutar serien med två Hälsingederbyn – på bortaplan mot Iggesund respektive Team Hudik. Matcher som i någon mening ändå har en viss betydelse.

– Det tror jag är bra, säger Tomas Wennberg, som nu vill att föreningen Ljusdals IF redan nu börjar titta på den återkomst till ettan som komma skall.

– Nu gäller det för klubben och alla runt omkring att börja jobbet. Det är inget att vänta på, säger han.

Mer läsning

Annons