Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glödhet Brink avgjorde derbyt

/
  • Isabel Brink var ständigt ett hot för Team Hudik-försvaret. Med två mål avgjorde hon derbyt.
  • Iggesund var aggresiva i närkamperna, något som betalade sig.
  • Matilda Brink gjorde ett mål och var i allra högsta grad delaktig i segern.
  • Team Hudik-tränaren Per Fridh har en del att fundera kring under uppehållet.

Derbyt mellan Iggesund och Team Hudik började jämnt.
Men när matchen var över hade Iggesund tagit en överlägsen seger.
– Det känns riktigt skönt att ha med in i uppehållet, säger tvåmålsskytten Isabel Brink efter 4–1-segern.

Annons

Derbyt mellan Iggesund och Team Hudik var speciellt på många sätt. Förutom tre poäng i potten låg också titeln som kommunens bästa lag över det månadslånga sommaruppehållet.

Första halvlek blev jämn. Team Hudiks skyttedrottning Malin Jonsson blev tvåmålsskytt, ett i vardera målbur. Det första satte hon i friläge efter en utsökt djupledsboll av Jennifer Larsson.

Men bara sex minuter senare nickade hon in 1–1 i eget mål på en hörna. Så långt speglade resultatet spelet på planen, men det skulle ändras markant i andra halvlek.

Planens gigant var Isabel Brink som med två mål såg till att säkra 4–1-segern och det som satt kvar på näthinnan efter matchen var hennes 4–1-mål.

– Jag såg att målvakten gick ut och ja... jag fick på en bra träff, säger hon om skottet som i en båge över Team Hudik-målvakten Tove Norin dunkades in i bortre krysset.

Hennes första mål satt redan tre minuter in i halvleken och sedan Matilda Brink gjort 3–1 tio minuter senare hade Iggesund full kontroll på matchen.

– Vi fick till längre anfall och gav inte bort bollen utan lyckades spela runt. Vi visste att vi skulle få ytor på kanterna så det var bara att ge bollen till våra kantspelare så fick vi jättebra instick, säger Isabel Brink.

Hon och hennes lagkamrater slutade aldrig springa, och även i ledning var det Iggesund som fortsatte anfalla i stället för att lägga sig på försvar.

– Vi får tacka Eva (Lambertsson, tränare) och Anette (Åkerlund, ass tränare) för den hårda försäsongen. Det var kanske inte roligt då, men ger ju resultat nu.

Hur skönt känns det att gå in i sommaruppehåll som bästa laget i kommunen?

– Det känns riktigt skönt, och riktigt bra att vi vet att vi kan spela på den här nivån.

För Team Hudiks del finns det betydligt mer att fundera över. Efter en stabil första halvlek föll laget ihop efter de två snabba baklängesmålen i den andra.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. I första spelade vi som vi ska och hade en bra känsla i halvtid. Men det har varit så där tidigare, att vi släpper in mål snabbt, säger tränaren Per Fridh.

Efter uppehållet får laget tillbaka viktiga Julia Andersson efter skada. Förutom vilan väntar förberedelser inför omstarten.

– Vi måste försöka få in lite positivitet i laget och prata om de enkla misstagen vi gör, så det inte upprepar sig, säger Per Fridh.

Mer kring matchen:

Repris: Se matchen i repris här.

Inför: Syskonkamp på läktaren.

Mer läsning

Annons