Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Njutångers förvandling – nu hyllar skyttedrottningen nyförvärvet: "Precis vad som behövdes i laget"

Efter halva säsongen såg degraderingen nästan ut att vara ett faktum. Men efter sommaruppehållet har Njutånger vaknat till liv och nu radar man i stället upp segrarna. – Det var lite skakigt på försäsongen, säger skyttedrottningen Elin Åslund.

Annons

Våren var minst sagt tung för Njutångers IF, nykomling i division 2. På nio matcher blev det bara en ynka poäng, och laget såg ut att vara fast förankrat som tabelljumbo.

– Det var lite skakigt på försäsongen och vi var inte beredda på motståndet i tvåan, vi var van med trean som vi dribblade oss igenom. Nu var det som att gå in i en vägg, säger skyttedrottningen Elin Åslund.

Men sen kom sommaruppehållet, och efter det har Njutånger agerat som ett nytt lag. På fyra matcher har det helt plötsligt blivit tre segrar.

LÄS MER: Äntligen kom första vinsten för Njutånger i tvåan

Förklaringen ligger delvis i att laget har fått tid på sig att anpassa sig till det högre tempot i tvåan, men Elin Åslund väljer även en annan faktor att peka ut som en stor anledning till lyftet.

– Vi fick in ett nyförvärv, Johanna Svensson. Efter att hon började har det blivit en nytändning i laget, hon kom in med positiv energi som gjorde hela laget taggat, säger Åslund och fortsätter.

– Hon är lite äldre och har spelat med Team Hudik och Hög. Så det är en väldigt rutinerad spelare, som behövdes i laget. Vi är väldigt glada att hon har kommit till oss.

Elin Åslund ligger med sina nio mål på delad fjärdeplats i skytteligan i division 2 södra Norrland.

Den senaste segern kom i fredags kväll, i prestigederbyt mot Team Hudik. Då satte Elin Åslund matchavgörande 2–1 i den 80:e matchminuten, hennes nionde fullträff för säsongen.

– Det målet var ju lite tur. Backen i Team Hudik skulle göra ett hemåtpass, men den vart för lös. Då var jag där och sprang förbi målvakten och la in den. Man ska ha tur ibland, säger hon och skrattar.

Dessförinnan hade just nyförvärvet Johanna Svensson gjort Njutångers första mål i derbyt. Segern innebar dels viktiga poäng i bottenstriden, och dels revansch för derbyförlusten mot Team Hudik i våras .

Härnäst väntar Hille, en annan bottenkonkurrent i serien där jumbon degraderas till division 3.

– Den matchen tror jag att vi tar. Vi spelade 4–4 mot dem senast men då ledde vi med 4–1 innan backlinjen fallerade.

Vad tror du annars om fortsättningen, spelar Njutånger i division 2 även nästa säsong?

– Ja, det tror jag. Det ska vi nog se till.

LÄS ÄVEN: Storseger för Iggesund – se Maja Lambertssons läckra straff i krysset

Mer läsning

Annons