Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriefavoriten blev för svår för Mohed

/

Topplaget Sundsvall stod för motståndet.
Men ett vilt kämpande Mohed var aldrig nära att hota.
– Jag var helt slut redan efter första halvlek, säger Malin Sjöberg.

Annons

Nej, det var egentligen inget snack om saken. Mohed förlorade med 0–3 (0–1) mot Sundsvalls DFF som går en kamp kom Gustafs och Gamla Upsala om seriesegern. Och det var en rejält tröttkörd lagkapten hos hemmalaget som sammanfattade insatsen efter slutsignalen:

– Det är klart att vi inte kan vara nöjd efter en förlust. Men det är ändå som dag och natt jämfört när vi möttes senast, säger Malin Sjöberg.

Matchen i våras slutade med en svidande förlust med 1–7. Den stora skillnaden nu jämfört med då var att Mohed höll ihop försvarsspelet bättre. Men trots allt var det ändå Sundsvall som hade full kontroll från start. Och det var gästernas stora målskytt Angelica Lindholm Forsell som hela tiden oroade inne i straffområdet.

– De spelade bra, hela tiden med ett eller två tillslag, och det blev jobbigt. Jag var helt slut redan efter första halvlek, säger Sjöberg som trots detta gjorde ett gott dagsverke på mittfältet.

Lindholm Forsell direktsköt tidigt in ettan för Sundsvall. Målet kom efter när Mohed försökte rensa undan bollen – men den kom snabbt tillbaka och Lisa Fröjdfeldt i hemmamålet var chanslös.

– Men jag tycker ändå att vi gjorde det bra. Efter första halvlek var vi med i matchen. Sedan blev vi trötta och då fick de större ytor.

Malin Jonsson som ensam anfallare hade ingen lätt uppgift. Bollarna hon fick att jobba med var lätträknade när Mohed fick koncentrera sig på att försvara. Men i den 52:a minuten dök den stora – och enda – chansen upp för hemmalaget. Malin Sjöberg skickade fram en djupledsboll till Amanda Bärj som inte fick till avslutet bara någon meter från mål.

– Det var synd. Vi kunde ha fått lite gratisenergi där, säger Sjöberg.

Vad fattades för att ni ska skapa fler målchanser?

– Det gäller att få fast bollen på deras planhalva mer, så att vi kan komma runt på kanterna. Vi måste bli lite starkare i det spelet. Nu kom den tillbaka snabbt och då blev vi trötta.

I stället var det Sundsvall som tog ett ännu fastare grepp om matchen. Angelica Lindholm Forsell styrde in 2–0, hennes tolfte mål för säsongen, och en omarkerad Emma Svärd avslutade målskyttet med en nick.

Mohed föll därmed ner under nedflyttningsstrecket. Det skiljer en poäng till Korsnäs med fem matcher kvar att spela.

Mer läsning

Annons