Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ser målvaktens speciallösning ut: "Bäst för mig att spela matcher i division 1"

Som det ser ut nu så kommer Linnéa Jonsson att vakta Ljusdals mål i division 1.
Men hon kommer även att få träning hos elitettanklubben Sundsvalls DFF.
– De kan inte se allt på fyra träningar, men de tycker att jag är intressant, säger hon.

Annons

Linnéa Jonsson stod i Ljusdals mål i samtliga 18 division 2-matcher under säsongen som gick – och släppte där bara sju bollar förbi sig.

Hon har gjort några träningar med Sundsvalls DFF, som kvalade sig till en plats i elitettan nästa säsong. I den klubben finns den gamla landslagsmålvakten Elisabeth Leidinge som tränare och hon vill gärna se mer av Linnéa Jonsson.

LÄS MER: Målvaktsträningen viktig för Linnéa Jonsson

Hon berättar själv om hur läget är just nu:

– Micke (Helmersson, Ljusdalstränaren) har pratat med dem, och de kommer fortsätta ha en dialog. Det är meningen att jag ska komma upp och träna regelbundet, sedan om det blir en gång i veckan eller varannan vecka återstår väl att komma överens om, säger Linnéa Jonsson, som i dagsläget räknar med att stanna i Ljusdal för att få sin matchning.

– Skulle jag ta förstatröjan där (i SDFF) så skulle det vara häftigt, absolut. Men gör jag inte det så är det F19 som gäller. Så som det låter så är det bäst för mig och min utveckling att vara kvar och spela matcher i division 1, säger hon.

LÄS MER: Tränartrion blir kvar

På måndagskvällen gör Ljusdals IF det första träningspasset inför återkomsten i division 1 2016. För Linnéa Jonssons del är det första gången hon kliver in i den nya fotbollshallen för ett riktigt träningspass.

– Vi gjorde två träningar innan uppehållet, men jag var inte med då för att jag var och tog ut en skruv ur knäet. Vi var några i laget som gjorde knäoperationer då...

Känslan?

– Jag känner mig som ett barn på julafton. Det här har man längtat efter. Man är mer taggad liksom, vi börjar spela fotboll redan nu, och är inte bara ute och springer och kör styrka.

Linnéa Jonsson var med förra gången när Ljusdal spelade i ettan. Efter en överlägsen säsong i division 2 är känslan annorlunda inför återkomsten i ettan.

– Förra gången vi var uppe var det mer att det var häftigt med division 1; "fan va coolt". Då åkte vi ur med buller och bång, nu har alla i laget en annan inställning och är med på noterna och vet vad som komma skall. Nu har vi inte bara en målsättning om att hålla oss kvar, utan att ta en plats på riktigt, säger Linnéa Jonsson.

LÄS MER: Se Bäckmans drömlag från säsongen som gick

Mer läsning

Annons