Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mohed tappade ledningen i hettan

/
  • Mohedskaptenen Malin Sjöberg tyckte att hennes lag gott kunde ha fått en poäng med sig från matchen mot Djursholm.
  • Nyförvärvet Malin Jonsson från team Hudik spelade hela matchen.

Det blev knapp förlust med 1–2 för Mohed mot tabellfemman Djursholm när damernas division 1 startade om på lördagen.
– Jag tycker vi hade förtjänat en pinne i dag, säger en besviken Mohedskapten i Malin Sjöberg efter matchen.

Annons

Det blev en drömstart efter uppehållet för Mohed – åtminstone om man ser till matchinledningen i matchen mot Djursholm.

Redan i den andra minuten hittade Malin Sjöberg en djupledsboll som Amanda Bärj lobbade in över gästernas målvakt. 1–0 efter bara två minuter, och Mohed fortsatte att hålla spelet uppe i den första halvleken.

– Vi rörde oss och ville ha bollen och det mesta stämde i början. Vi gör en riktigt bra första halvlek, säger Malin Sjöberg.

Hemmalaget tryckte på, och nyförvärvet från Team Hudik, Malin Jonsson kämpade och löpte i djupet men kom inte till de riktigt farliga avsluten.

Efter pausen kom scenförändringen – som var total.

– Vi blir för tillbakapressade och faller för lång ned. Vi kommer inte ur det och då blir vi trötta, analyserar Mohedskaptenen den andra halvleken i värmen på Lägervallen.

Och hemmaförsvaret och klubbens nya målvaktsförvärv Lisa Fröjdfeldt kunde till slut inte stå emot trycket från Stockholmslaget. Efter ett ribbskott i den 75:e minuten på en frispark höll sig Victoria Wahlstedt framme på returen.

– Jag vet inte. Jag kanske kunde ha varit snabbare upp på den bollen så det inte hade blivit någon retur, säger Fröjdfeldt, som ändå fick kliva fram i sin debut och svara för flera viktiga ingripanden i den andra halvleken.

Fyra minuter senare kunde hon dock inte göra mycket när Victoria Wahlstedt på nytt forcerade in bollen mot ett tröttkört Mohedsförsvar till 2–1 – som blev slutresultatet.

– Det blir ett resultat av att det pressar på så länge som det få göra. Vi måste lära oss att kunna ta oss ur sådana lägen, säger Malin Sjöberg, som ändå vill nämna de steg som laget tagit sedan 0–4-förlusten i våras:

– Om vi jämför matchen med i våras så har vi växt jättemycket. Då hade vi ingenting. Jag tycker att vi hade förtjänat en pinne i dag utifrån vår första halvlek, säger hon.

Mer läsning

Annons