Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Sjöberg har bestämt sig – nyckelspelaren lämnar Mohed: "Jag kan inte vänta längre"

/

Förra året blev hon utsedd till Hälsinglands bästa fotbollsspelare.
Men efter all turbulens i Mohed väljer nu Malin Sjöberg att skriva på för seriekonkurrenten Tierp.
– Det känns jättebra. Och jag kan inte vänta längre, säger hon.

Annons

Hon tränade med Mohed, Ljusdal och Tierp. Men nu har Malin Sjöberg gjort sitt klubbval med drygt en månad kvar till seriestarten i division 1.

– Det är lite sent. Men nu känns det skönt att jag kan komma i gång på riktigt. Tierps upplägg stämmer också jättebra och de har varit väldigt på för att lösa allting, säger den defensiva mittfältaren.

LÄS MER: Malin Sjöberg är årets spelare i Hälsingland: "Det kom verkligen oväntat"

Förra säsongen kom Tierp sexa i division 1 norra Svealand. Klubben har på kort tid värvat målvakten Lisa Fröjdfeldt från Mohed, Brittany Aanderud, offensiv mittfältare från Liberty University i USA och anfallaren Ashley Clark, också från USA. Nu ansluter också Malin Sjöberg till laget så fort som det bara går.

– De har en ny tränare från Spanien (Roberto Sorias) som känns spännande. De gör också lite av en nysatsning och siktet i första är inställt på den övre halvan av serien. Sen får man se hur långt det räcker.

22-åringen kommer att bo kvar i Ljusne och pendla de cirka 12 milen till Tierp för träningar och matcher.

– De har fixat fram en bil. Jag ska dessutom gå klart skolan i Sundsvall och sedan ha praktik i sju veckor i Söderhamn.

– Nu är det bara att träna hårt och försöka komma i form så fort som möjligt.

Det betyder att Moheds trupp tunnas ut allt mer. Listan kan göras lång över spelare som valt att skriva på för andra klubbar eller helt lagt av med fotbollen. Förutom Sjöberg och Fröjdfeldt har bland annat Karin Weinacht och Victoria Forss gått till Ljusdal och Malin Jonsson till Iggesund.

– Jag ville gärna försöka spela på hemmaplan. Men jag vet inte om Mohed får ihop något lag. Och jag kan inte vänta längre.

Vad har gått snett i Mohed?

– Jag vet inte. Men man brukar ha någon träff efter säsongen och på så sätt säkra spelarna inför nästa säsong. Men det saknades. Sedan hörde andra klubbar av sig och på den vägen är det, säger Malin Sjöberg.

LÄS MER: Krisen är inte över för Mohed: "Det blir mer och mer stressigt"

Mer läsning

Annons