Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Sjöberg är årets spelare i Hälsingland: "Det kom verkligen oväntat"

/
  • Malin Sjöberg har ännu inte bestämt sig om det blir spel i Mohed nästa säsong.

Hon har en stark säsong bakom sig med Mohed.
Nu kommer också belöningen – Malin Sjöberg är Årets spelare i Hälsingland.
– Det var en revansch bara att komma ut och spela i division 1 igen, säger hon.

Annons

Redan 2009 – som 16-åring – fick hon motta priset för första gången efter ett framgångsrikt år med Team Hudik. Och det var en påtagligt överrumplad Malin Sjöberg som tog emot beskedet att hon återigen blivit utsedd till bästa spelare på damsidan.

– Det kom oväntat, verkligen. Jag hade redan börjat blicka mot nästa säsong. Men det är kul så klart. Det var också så roligt att vi lyckades hänga kvar, säger hon.

Läs även: Han är årets herrspelare i Hälsingland – och han är årets ungdomsspelare.

Mohed var kraftigt nederlagstippade inför säsongen och många trodde att sejouren i ettan bara skulle bli ettårig. Men nykomlingen slog alla förståsigpåare på fingrarna och säkrade kontraktet i den sista matchen mot Rimbo på bortaplan.

– Vi visste inte om vi låg på rätt nivå med fysträningen och det visade sig också i början. Vi åkte på storstryk. Men sen kom vi in i det och fick ihop det bra.

Malin Sjöberg räknar upp en rad anledningar till att säsongen ändå slutade lyckligt.

– Vi bytte spelsystem och körde med 4-4-2. Och om vi skulle hänga kvar var vi tvungna att börja löpa mer på planen. Sen hade vi även jävligt kul på träningarna.

Malin Sjöberg var under hela säsongen en pådrivande kraft både offensivt och defensivt på Moheds mittfält. Men det var länge osäkert inför säsongen om det skulle bli något spel över huvud taget för 22-åringen från Ljusne.

– För egen del var det en revansch bara att komma ut och spela i division 1 igen. Jag var borta hela året innan och när Tomas (Larsson, dåvarande tränaren reds.anm.) ringde hade jag problem med att springa. Jag fick ont i magen. Men det blev bättre och bättre.

Mohed mötte Korsnäs hemma på Lägervallen i en viktig streckmatch i mitten av september. Det blev också ett speciellt ögonblick för Malin Sjöberg.

– Det blev bara ett mål under säsongen och det kom just i den matchen. Jag trodde jag skulle börja gråta. Fy fan var kul det var. Det stod mellan oss två vem som skulle åka ur och vi vann med 5–1. Det var som vi knöt näven och visade nu jävlar, säger hon.

Det är bara Helena Hedman (Team Hudik) och Pia Lööw (Norrala) som fått utmärkelsen mer än en gång tidigare. Årets bästa fotbollsspelare för damer, herrar och juniorer utses årligen av Hälsinglands Fotbollförbund i samarbete med Mittmedia.

LÄS MER: Flera klubbar jagar Malin Sjöberg

LÄS MER: Ljusdal dammsuger distriktet på fotbollspelare

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons