Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals tränare om Moheds avhopp: "Synd för hälsingefotbollen"

/
  • Ljusdals tränare Tomas Wennberg har inga planer på att hämta fler spelare från Mohed.

I ett tidigt skede snodde Ljusdal åt sig två av Moheds spelare – men gick bet på Malin Sjöberg som i stället valde Tierp.
Men trots att Mohed nu hoppar av ettan så har Ljusdal inga planer på att ta fler spelare därifrån.
– Det är inget vi tänker på, vi har vår trupp att jobba med, säger tränaren Tomas Wennberg.

Annons

– Jag har lite dålig koll på dom, men det är tråkigt tycker jag. Det hade varit roligare om de hade fått ihop ett bra lag och det hade blivit två häftiga derbyn. Det här är synd för hälsingefotbollen, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg om att konkurrenten Mohed väljer att hoppa av division 1 med kort varsel till seriestarten.

Strax innan jul blev det klart att Ljusdal tog två spelare av Mohed – de båda offensiva spelarna Karin Weinacht och Victoria Forss. Efter att ha haft dem i träning under flera månader och dessutom i fyra träningsmatcher så är Tomas Wennberg belåten.

– Att de var bra fotbollsspelare, det trodde vi oss veta. Men det blir lite annat när man byter klubb och ska komma in i gänget. Men de har kommit in otroligt bra, och visat det vi trodde med råge, säger Tomas Wennberg, om Weinacht och Forss, som i den senaste träningsmatchen (0–2 mot elitettanlaget ÖDFF) tog plats på en varsin kant på Ljusdals mittfält.

LÄS MER: Forss offensiv injektion i Ljusdal

I helgen blev det klart att Ljusdal inte får spela något derby i division 1 norra Svealand den här säsongen, då Mohed drar sig ur. Frågan blir snarare denna:

Kommer ni att hämta någon till spelare från Mohed nu?

– Nej, det är inget vi tänker på i dagsläget. Vi vet inte riktigt vem vi ska kontakta nu ändå. Vi tog kontakt med tre spelare i ett tidigt skede, två kom till oss och en gick till Tierp.

Ljusdal hade långt gångna förhandlingar med Hälsinglands bästa fotbollsspelare, Malin Sjöberg. Men hon valde att pendla söderut i stället för norrut , och skrev på för Tierp som Ljusdal kommer att möta i serien.

LÄS MER: Seger i första matchen i fotbollshallen

Ljusdal har 21 spelare i sin trupp.

– Det är utan tvekan den bästa truppen jag har tränat här i Ljusdal, säger Tomas Wennberg, och det är inte bara nyförvärven han vill lyfta.

– Framför allt är det många spelare hos oss som hela tiden tar steg i sin utveckling, inte bara de yngre utan även de som är lite äldre, säger han.

LÄS MER: Därför ratade Ljusdal Intersport Cup

Mer läsning

Annons