Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fröjdfeldt: "Vi har visat att vi ska vara kvar"

/

Lisa Fröjdfeldt höll sin första nolla i Mohedströjan – när den behövdes som bäst.
1–0-segern borta mot Rimbo i sista omgången betyder att Mohed spelar division 1-fotboll även nästa säsong.
– Vi skriver historia i dag, säger den 26-årige målvakten, som stundtals blev satt under hårt tryck i matchen.

Annons

När Mohed tappade båda sina målvakter i somras gav sig tränaren Tomas Larsson ut på målvaktsjakt. Han hittade en 26-årig i Gävle – Lisa Fröjdfeldt.

– Han ringde, och jag ville prova på division 1-spel. Jag kände att det var dags att ta steget, man blir ju inte yngre, säger Lisa Fröjdfeldt, som lämnade Brynäs. Innan de spelade hon för Huge.

LÄS MER: Lisa Fröjdfeldt förstärker Mohed

Mohed var tvunget att slå Rimbo (som man slog hemma i slutet av juni med 3–2) för att vara på den säkra sidan. För under nedflyttningsstrecket, två poäng bakom, jagade Korsnäs.

Den första halvleken, som stördes av att Rimboledarna fick avvisa en man på läktaren, var jämn och lagen bytte chanser med varandra. Närmast att näta var Rimbo, men Moheds mittback Louice Frank stod då för en mäktig brytning.

– Det var lite nerver, eftersom att vi måsta gå in och vinna. Men vi tar jobbet och jobbar för varandra, säger Lisa Fröjdfeldt, vars Mohed testades rejält i början på den andra halvleken när Rimbo satte hårdare tryck offensivt för att göra ett ledningsmål.

LÄS MER: Ödesmatch för Mohed

Men Lisa Fröjdfeldt och lagets försvarsspel redde ut stormen – och efter en kontring skickade ytterspringaren Karin Weinacht in ett inlägg i Rimbos straffområde. Efter lite stök där inne kunde Amanda Bärj skicka in sitt nionde mål för säsongen från nära håll i minut 64.

– Matchen svajar ju en del, och jag har en del att göra. Men i dag lyckas vi, säger Lisa Fröjdfeldt, som spikade igen i resten av matchen.

– Det här är första nollan, så nu är jag glad, säger hon.

Korsnäs föll hemma mot Tierp, så med facit i hand hade Mohed inte ens behövt ta poäng mot Rimbo.

– Vi har visat att vi ska vara kvar (i division 1) genom att vinna här. Vi har kämpat oss fram. Sedan vann vi ju båda matcherna mot Korsnäs, de åker ur och vi är kvar, säger Lisa Fröjdfeldt.

Mohed stannar på 21 poäng på 22 matcher i division 1 norra Svealand – på en niondeplats med fem pinnar på rätt sida nedflyttningsstrecket, en poäng bakom åttan Rimbo.

– Vad jag vet så är vi det första hälsingelaget att vara kvar i den här serien, så i dag skriver vi historia, säger Lisa Fröjdfeldt.

Mer läsning

Annons