Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forss offensiv injektion i Ljusdal – som föll mot elitettanlag: "Jag tror att vi är ett mittenlag faktiskt"

/

Victoria Forss lämnade Mohed och gick till Ljusdal.
Ett nytt lag – men en liknande roll.
– Jag är glad att jag gick hit, det känns som rätt val, säger yttermittfältaren efter Ljusdals första förlust på försäsongen – 0–2 mot elitettanlaget Östersund.

Annons

Mohed klarade sig kvar i division 1 förra säsongen – medan Ljusdal tog steget upp från division 2. Sedan dess har Mohedsspelarna, och Hudiksvallsborna, Karin Weinacht och Victoria Forss anslutit till Ljusdal.

I sitt nya lag tar de plats på en varsin offensiv kant i Ljusdals 4–1–4–1 uppställning. Victoria Forss spelar till höger – och visar att hon utan tvekan är välbehövlig offensiv förstärkning i laget.

– Jag ska löpa mycket i djupled, och stressa högt i banan, vara aggressiv och vinna boll, säger hon.

LÄS MER: Ljusdal tog en fin skalp

Innan försäsongens fjärde träningsmatch hade Ljusdal tre raka segrar och inget insläppt mål.

I den första halvleken mot Östersund hade Victoria Forss ett fint läge, när hon slet sig loss på sin kant och tog avslut mot bortre stolpen.

– Jag missade där, det var ett dåligt avslut. Men det är ju bättre att göra misstagen nu och sätta dem i serien i stället, säger Victoria Forss, som även försökte sig på ett fräckt avslut i början av andra halvlek – en lobb med yttersidan från långt håll som inte gick i mål.

Med knappt 20 minuter kvar att spela byttes Victoria Forss ut.

– Jag hade väl velat fortsätta... men det är bra att vi rullar runt i laget också, säger hon.

Med Forss på sidan avgjorde Östersund träningsmatchen med två mål sista tio. Ett lag som visserligen saknade alla sina importspelare, som ansluter först 10 mars – men likväl en halv startelva från det lag som kom åtta i elitettan förra säsongen.

– Lite onödiga mål, varav ett som var lite oklart. Det kan man inte göra så mycket åt. Men vi känns inte lika aggressiva i boxen i slutet. Vi är pigga i första men tappar lite i andra, säger Victoria Forss.

LÄS MER: Storseger och nolla för Ljusdal

Du spelade i ettan ifjol – om du ser en kommande tabell framför dig, var ligger Ljusdal då?

– Det är många nya lag nu, i och med att tre stycken åkte ur och det kommer tre nya. Men ett mittenlag är vi, det skulle jag tro faktiskt.

Noteras skall att förra säsongens skytteligavinnare i division 2, Sanna Signeul, hade tre skott i ribban i matchen, ett i första halvlek och två i andra.

– Det känns skit, men med matchen vi gör är jag skitnöjd, säger Sanna Signeul.

Nästa helg spelar Ljusdal två träningsmatcher – på fredagen mot Gefle IF mot och Krokom/Dvärsätt på söndagen. Bägge matcherna är hemma i fotbollshallen på Älvvallen.

Mer läsning

Annons