Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellika Persson matchhjälte när Ljusdal tog höstens första seger: "Det känns fantastiskt skönt"

Efter en tuff start på höstsäsongen med tunga möten mot topplagen i division 1, kom så Ljusdals första seger när man besegrade Rimbo hemma på söndagen. 3–1 blev siffrorna till slut efter två mål av matchens lirare Ellika Persson. – I dag var det vi som var topplaget och hade pressen på oss, säger Persson.

Annons

Ellika Persson hade inför söndagens match gjort fyra mål för Ljusdals IF under säsongen och låg därmed tvåa i den interna skytteligan efter Victoria Forss. Det var just Forss som skulle inleda matchens målskytte genom att sätta 1–0 25 minuter in i första halvlek.

En halvlek som präglades av ett defensivt Rimbo, ett stressande Ljusdal och ett par målvaktsmissar från Linnéa Jonsson.

Läs även: Victoria Forss är Ljusdals bästa målskytt – vill göra fler

TV: Hör Ellika Perssons tankar om matchen direkt efter slutsignal

Bortalaget inledde matchen med ett stort defensivt fokus. Ett tag var de så många som fem personer i backlinjen med bara en spelare på topp. Det hindrade inte Ljusdal från att ligga på och skapa tryck. Rimbo hade svårt att ta sig över mittlinjen och att hålla boll några längre perioder.

Målchanser var det dåligt med, största chanserna föranleddes av målvaktsmissar av Jonsson i LIF-målet. Efter knappa 25 minuter spel fick Rimbo frispark tiotalet meter utanför straffområdet.

Emmali Nordengrimm sköt och Linnéa Jonsson kom ut för att rädda men missade bollen, som fortsatte mot mål. Efter en stunds kaos vid mållinjen lyckades Ljusdal rädda undan bollen och i kontringen som följde satte Victoria Forss ledningsmålet.

Ellika Persson blev matchhjälte mot Rimbo med sina två mål.

I den andra halvleken släppte Rimbo lite på sitt defensiva spel och flyttade upp laget mer. Ett par bra målchanser skapade de, men ändå lyckades Ljusdal utöka sin ledning till 2–0 genom Ellika Persson efter en timmes spel.

– Jag lyckas dra några spelare, säger Persson som bredsidade in bollen bakom Olivia Palmquist.

Läs även: Tönners har hittat sin plats i seriens bästa försvar

Sju minuter senare reducerade Rimbo till 2–1 genom Michaela Johansson och samtidigt började regnet falla över Älvvallen. Efter reduceringsmålet ökade bortalaget trycket ännu mer, något som Ellika Persson och övriga Ljusdal var beredda på.

– Det var lite stressigt där. De är otroligt fysiska, duktiga spelare. Vi visste att de skulle sätta press. När vi leder med två mål och de får in ett så vet vi att pressen kommer. Så det var jätteskönt att få in ett mål på slutet, säger Persson.

Victoria Forss är Ljusdals bästa målgörare med nio fullträffar.

Trots den tuffa pressen från Rimbo så var det hemmalaget som skulle få sista ordet genom just Ellika Persson som i matchens sista spark satte 3–1.

– Elin (Ferm) drar en jättelöpning på kanten och jag kommer snett inåt bakåt och det är bara att lägga in den, säger hon själv om målet.

Höstens första seger var därmed bärgad för Ljusdal som befäster sin fjärdeplats i tabellen och har nu bara två poäng upp till trean Brommapojkarna. Nästa söndag väntar Ornäs hemma på Älvvallen, som då får besök av före detta förbundskapten Erik Hamrén som ska närvara vid namnbytningsceremonin av A-planen.

Fotboll Division 1 Damer

Ljusdals IF – Rimbo IF 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 (25) Victoria Forss, 2–0 (60) Ellika Persson, 2–1 (67) Michaela Johansson, 3–1 (90+3) Ellika Persson

Varningar: Ljusdal: 1,

Publik: 314

Domare: Sorin Aruncutean, Edsbyn

Mer läsning