Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyseger för Mohed

/

Försenad premiär.

Stadsderby.

Och en återvändare som segerdirigent.

– Jag tycker att vi hade full kontroll under hela matchen, säger Moheds Julia Wahlund.

Annons

Förra helgen skulle Moheds SK spela sin premiärmatch mot Ljusdal på bortaplan. Men det plötsliga snövädret gjorde att matchen ställdes in.

I stället fick Mohed inleda säsongen på fredagskvällen på en blöt hemmaplan mot lokalkonkurrenten Wallvik – som förlorade sin premiär med 0–2 mot Kilafors.

Och knappt tio minuter in i derbyt var det tvåmålsunderläge igen på resultattavlan för Wallviks del. Mohed-anfallaren Michelle Friberg ställde målvakten när hon sköt matchens första mål vid den bortre stolpen. 2–0-målet var ännu snyggare. Den kreativa mittfältaren Julia Wahlund, som återigen spelar i Mohed efter halvåret i Västeråsklubben BK 30, tog hand om matchens första hörna. Och med sin känsliga vänsterfot skruvade hon bollen – direkt i mål.

– Jag har faktiskt tränat på den varianten. Och det var roligt att det fungerade på första försöket, säger Julia Wahlund.

Moheds tränare Göran Stålberg:

– Skönt att vi kunde, trots det dåliga vädret, spela ut och till och med spela riktigt bra periodvis, säger han efter slutsignalen och 5–1-segern.

Mer läsning

Annons