Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade meningar om händelsen i Gothia cup

/

Bollnäs tränare Magnus Jonsson har inte samma bild som Gothia cups presschef Peter Kymmer om vad som hände under gårdagens skräckmatch mellan Bollnäs P12 och engelska De La Salle College.

Annons

Under en slutspelmatch på onsdagskvällen misskötte sig ett antal föräldrar från Liverpoollaget. De uppträdde hotfullt och skrek bland annat könsord till Bollnässpelarna. Peter Kymmer beklagar det inträffade men anser efter att ha läst matchrapporten och pratat med domaren att allt snabbt lugnande ner sig.

– Det var hetsigt i första halvlek med sedan pratade vår matchdelegat med föräldrarna och i andra halvlek var det lugnare. Under straffläggningen ska det ha varit helt lugnt, säger han.

Bollnästränaren Magnus Jonsson upplevde det hela på ett helt annat sätt.

– Det stämmer inte alls. Matchdelegaten kom när jag hämtade honom med fem minuter kvar av matchen, men det gav nästan ingen effekt, säger han.

Bollnäs lämnade efter matchen in en protest som avslogs och Jonsson är besviken på hur Gothia cup har skött ärendet.

– Eftersom de trycker så mycket på att det ska vara fair play tycker jag att de borde ha statuerat ett exempel. Det här får inte förekomma, säger han.

Peter Kymmer berättar att de hela tiden jobbar hårt för att förhindra den här typen av incidenter, men att det är svårt att kontrollera vad enskilda individer skriker.

– Det är en stor fotbollsturnering med över 4 000 matcher. Naturligtvis blir det inte lugnt i alla. Speciellt inte när det går in i slutspel, säger han.

I stället för att ge någon bestraffning klarade sig De La Salle undan med en varning.

– Vi satte oss direkt efter matchen med deras ledare och förklarade att det här inte är något som vi tolererar, säger han.

Det fördes även samtal med Bollnäs ledare där Gothia cup förklarade sitt beslut, men Magnus Jonsson tycker inte att det är tillräckligt.

– Vi bjöd upp kommittén till oss i dag för att de skulle få förklara för spelarna hur de kunde tillåta detta, men de avböjde att komma, säger han.

Spelarna i Bollnäs P12 var under onsdagen skakade av händelsen och de hade ett långt möte under kvällen där alla fick berätta hur de kände. Nu ska de försöka njuta av den resterande tiden i Göteborg.

– Nu är de på Liseberg och skakar av sig det sista. Det är tråkigt att det blev såhär men på det stora hela är det en fin turnering med härlig atmosfär, säger Magnus Jonsson.

Någon ytterligare påföljd för De La Salle är inte aktuell.

– Nej de fick sin varning och åkte ur turneringen i morse (torsdag) så nu är det inget mer vi kan göra, säger Peter Kymmer.

Mer läsning

Annons