Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny Hjohlman i form inför allsvenska premiären – men i blågul skugga: "Pia vill se mig mer delaktig"

Hon är i allra bästa allsvenska form inför söndagens bortapremiär med Umeå IK.Men samtidigt har Jenny Hjohlman hamnat i det blågula kylskåpet.– Inget jag grubblar över, jag får visa vad jag kan i vår, säger 26-åringen från Viksjöfors, som håller OS-hoppet levande.

Annons

Den tekniska topptalangen var den stora skrällen i Pia Sundhages trupp till hemma-EM 2013.

Sedan dess har Jenny Hjohlman, med få undantag, varit bofast i landslaget. Då oftast i rollen som rapp inhoppare.

Jenny Hjohlman under träningspass i VM.

Hon var med även på fjolårets VM-äventyr i Kanada, men fick bara 13 minuters speltid.

Och Jenny Hjohlman var med i genrepet inför vinterns OS-kval i Rotterdam.

Men sedan tyckte förbundskapten Pia Sundhage att det var dags att släppa fram några andra unga forwards, som Linköpings Stina Blackstenius, när biljetten till Rio skulle säkras.

Inte heller i den senaste EM-kvalmatchen, 3–0 mot Slovakien, fanns Hjohlman med i truppen.

– Det är inte så konstigt, det finns jättemånga bra forwards just nu. Och de som fick chansen tog den ju också, säger Jenny Hjohlman, en ödmjuk stjärna som inte surar i onödan.

– Nä nä, det går inte att slösa energi på att grubbla över det. För mig handlar det bara om att gå till nästa träning och nästa match och försöka vara så bra jag kan.

Har du fått någon förklaring till petningen av Pia Sundhage?

– Jodå, Pia tycker jag är bra med boll men att jag måste bli mer delaktig i spelet, ta för mig lite bättre. Jag kan köpa den kritiken, men tycker samtidigt att jag blir allt bättre just på den biten, säger Hjohlman, som inte helt har gett upp hoppet om att bli aktuell för den OS-turnering som avgörs i Rio i augusti.

Läs mer: Spelar sig själv i FIFA 16

– De vet vad jag går för, jag vet vad de vill se och sedan är det bara upp till mig att leverera under vårsäsongen. Men det blir såklart väldigt tufft, det blir en liten OS-trupp på bara 18 spelare.

Jenny Hjohlman jagar fler mål i sin femte säsong med Umeå IK.

Nästa blågula checkpoint blir EM-kvalet borta mot Polen den 2 juni.

Fram till dess har Jenny Hohlman några allsvenska matcher på sig att imponera på förbundskaptenen. Och oddsen är goda, formen är extra bra inför den femte säsongen i Umeå IK.

– Jag är pigg värre och har äntligen bästa tryck i steget igen, så bra har det inte varit sedan knäskadan för två år sedan. Det är väldigt positivt, för mig är snabbheten i de första stegen så viktig, säger Jenny Hjohlman, som förra säsongen gjorde nio mål när Umeå landade på en blygsam åttonde plats i allsvenskan.

Den delvis skadedrabbade säsongen 2014 är Hjohlmans hittills hetaste, då som trea i skytteligan med tolv mål.

Nu hoppas hon på fler mål när säsongen startar med tuff bortapremiär mot KIF Örebro.

– Det är ett fysiskt väldigt starkt lag, det gäller att vara redo att ta närkamperna. Eller så springer jag ifrån dem, helt enkelt...

Mer läsning

Annons