Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergvik siktar mot fyran

I fjol fick den nya tränarduon Stefan Jonsson och Tomas Wallin en mardrömsstart i IFK Bergvik.
Laget åkte ur fyran utan att ha vunnit en match.
I år toppar Bergvik femman och siktar på en snabb återkomst.
– Vi har många tuffa bortamatcher kvar så det gäller att vinna på hemmaplan, säger Jonsson inför hösten.

Annons

I fjol tog Stefan Jonsson och Tomas Wallin över tränaransvaret i IFK Bergvik. Men säsongen i division 4 blev en enda lång mardröm och laget tog inte en enda trepoängare. Med fem inspelade poäng var degraderingen ett faktum.

– Det var ett tufft år. Men jag tycker ändå att vi spelade ganska bra stundtals, säger Stefan Jonsson.

Inför årets säsong i femman var målet att bygga upp ett stabilt grundspel och få in trygghet i laget. Innan premiären lyckades man också ro i hamn den största värvningen i femman. Emil Oremo återvände till Bergvik efter flera års spel i högre divisioner med Enköping, Boden och Sandvikens IF.

– Det var i sista minuten som vi fick in Emil i laget och då ökade givetvis våra chanser, han tillför mycket. Det enda problemet är att han inte kan träna så mycket eftersom han jobbar på annan ort.

Han är dock inte ensam i den situationen.

– Vi har ett problem i att många spelare är borta under veckorna och vi får en lite väl låg träningsprocent, säger Stefan Jonsson.

Inför omstarten av femman toppar Bergvik tabellen, en poäng före tvåan Ilsbo. Just dessa två möts direkt i omstarten. Årets tuffaste bortamatch, enligt Jonsson.

– Det är ju en sexpoängsmatch. Vinner vi skaffar vi oss ett försprång på fyra poäng, förlorar vi halkar vi ner till andraplats. Men matchen är nog ännu viktigare för Ilsbo och en poäng är fullt godkänt i den matchen.

Stefan Jonsson vet redan vad som krävs för att sejouren i femman bara ska bli ettårig.

– Vi har 22 poäng nu och behöver nog minst 20 till för att det ska gå vägen.

Annons