Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergvik hakar på i toppen

Efter 5–0 (1–0) mot Sandarne i kommunderbyt lever hoppet och drömmen om avancemang till division 4 för IFK Bergvik.– Men det krävs att vi går rent i de matcher som är kvar, konstaterar lagkaptenen Emil Oremo.

Annons

Med den klara triumfen hemma på IP mot Sandarne tar Bergvik rygg på toppduon i femman, Ilsbo och Forsa.

Med en match mindre spelad – sammanlagt fem kvar – har Bergvik fyra poäng upp till ettan och tvåan i tabellen. Som ger ett avancemang till divison 4.

– Därför var det jätteviktigt för oss att vinna i kväll. Det var ju inte någon bra match från något håll, men för vår del var de tre poängen det viktigaste, konstaterar Emil Oremo.

Bergvik skapade det mesta och det bästa i den första halvleken. Men tack vare inspirerat och kompetent spel av Niklas Johansson i Sandarne-målet var halvleken på väg att bli mållös.

Det ändrade Johan Juhlin på då han satte sitt tredje friläge och överlistade Johansson i målet med en av halvlekens sista sparkar.

– Det var ju lite stirrigt i den första halvleken då vi inte satte lägena. Men vi fick ju lugna ner oss och andas ut efter det målet. Plus att vi fick en annan trygghet inför den andra halvleken, säger Oremo som fick se sitt lag verkligen koppla segergreppet snabbt efter pausen då Anders Stenberg kyligt lyfte in ett friläge över Niklas Johansson fram till 2–0.

Efter det målet orkade inte Sandarne hota hemmalaget.

Annons