Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Oremo redo för spel mot Djurgården

/
  • Johan Oremo har hunnit med fem träningspass med GIF efter skadan.

Med en sliten trupp och fyra raka förluster gick Gefle på ett välbehövligt landslagsuppehåll.
Nu har laget återhämtat sig – och fått tillbaka anfallsstjärnan Johan Oremo i träning.
– Han såg riktigt bra ut på träningen i dag, säger tränare Roger Sandberg.

Annons

Gefles 3–0-förlust borta mot IFK Göteborg 30 augusti var lagets fjärde raka nederlag i allsvenskan. GIF hade då mött en rad topplag i serien under en kort tid.

Med ett intensivt spelschema och matcher mot flera starka lag kom också ett antal småskador och känningar på spelarna i truppen, som följd.

– Det har varit ett bra uppehåll för oss. Det var väldigt intensivt innan, så det var nyttigt med en veckas återhämtning, säger Roger Sandberg.

Den senaste tiden är det bara Dardan Mustafa som haft skadeproblem. Hans ljumskar har fortsatt att trilskas under veckan, men under fredagens träning kunde han köra för fullt.

Det gjorde även Johan Oremo. Han hade hittat en riktig formtopp under våren, men fick en fraktur på vadbenet under mitten av juli. Skadan har hållit honom borta i ungefär sju veckor, men nu har anfallaren hunnit med fem träningspass med GIF.

– Han är aktuell för spel och ser väldigt sugen och inspirerad ut. Sen är det klart att man tappar i tajming och sånt när man är borta 7-8 veckor, men det ser bättre och bättre ut.

Är han aktuell för startelvan mot Djurgården?

– Det är inte alls uteslutet. Sen är det inte säkert att han håller för 90 minuter. Vi får se om han startar eller hoppar in.

I matchen mot Göteborg var det tydligt att Gefle var slitet. Då hade Emil Hedvall och Jesper Florén hjälmar på sig, medan Jacob Hjelte spelade i ett särskilt ansiktsskydd efter ett näsbrott.

Nu är det bara Emil Hedvall som spelar med huvudskydd.

Förutom återhämtning har GIF sysslat med detaljer i grundspelet, såväl offensivt som defensivt.

En viktig del är att bli vassare i sista tredjedelen och skapa fler målchanser. Gefle har blivit mer och mer bolltryggt under säsongen, men det betyder inte att laget bara ska anfalla med många passningar, enligt Roger Sandberg.

– Vi har haft lite mer tålamod i våra attacker. Vi söker efter en variation. Det handlar om att värdera om vi ska hålla i den eller gå snabbt fram. Det handlar inte på något sätt att vi helt vill få bort de snabba attackerna.

Efter de tuffa matcherna mot topplagen ställs GIF på måndag återigen mot svårt motstånd. Pelle Olssons Djurgården var länge med i toppstriden, men har halkat ner till en sjätteplats, sju poäng efter serieledande IFK Göteborg.

När lagen möttes på Tele 2 arena i maj vann Djurgården med hela 5–1.

– Det är ett väldigt stabilt lag, som sällan gör en dålig match. En gedigen lagmaskin som inte bjuder på mycket. Det är en svår match, men inte omöjlig. Jag hoppas att Gävlepubliken kommer och stöttar. Det kan vara skillnaden i en sån här match, säger Roger Sandberg.

Mer läsning

Annons