Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedvall: "Publiken skrek Petr Cech åt mig"

/

En hjärnskakning, en smäll på knäet och en ljumske som spökar.
GIF-målvakten har haft en kämpig säsong – ändå står han där i målet match efter match – och storspelar.
– Det har varit ganska tufft, säger Hedvall efter 1–0-segern mot Halmstad.

Annons

Han har vaktat målet i samtliga allsvenska matcher den här säsongen. Men det har inte varit givet. Emil Hedvalls kropp har fått stå ut med många smällar.

Men att det var en målvakt med känningar i kroppen syntes inte mot Halmstad. Hedvall storspelade och var en av anledningarna till GIF åkte hem med tre blytunga poäng.

– När försvarsspelet stämmer, som det gjorde i den här matchen, är det väldigt lätt för mig som målvakt. Nu kom avsluten från gynnsamma lägen. Det gäller även när jag skulle ut och boxa eller plocka ner bollar. Våra försvarare städade undan väldigt mycket. Det är ett samarbete och den här gången stämde det väldigt bra, säger Hedvall till Sporten.

Även i den här matchen åkte han på en smäll. I den 30:e minuten krockade han med Halmstads King Gyan, som blev varnad i situationen och kort därefter utbytt skadad efter krocken.

– Jag fick en ganska hård smäll och lite ont gjorde det. Men det ska inte vara någon fara. Det är typ en "knäkaka" så det är lite svullet. Men det är inget ledband som har fått en smäll. Det verkar stabilt och det ska inte vara någon fara inför lördagens match, förklarar han.

Men gick Gyan inte in ganska hårt i den situationen?

– Det var kamp om bollen och sånt där händer i fotollen.

Hur mår kroppen?

– Den mår bra. Det kan hända mycket i den här sporten. Saker som du inte kan skydda dig emot. Men kroppen mår helt okej, men visst har det varit lite tufft.

För två veckor sedan åkte Hedvall på en hjärnskakning efter att ha fått ett stenhårt skott i huvudet. Därför spelade han med en hjälm som skyddar för ytterligare smällar – en sån som den tjeckiske stjärnmålvakten Petr Cech alltid har på sig under matcherna.

– Publiken skrek faktiskt Petr Cech åt mig under matchen. Det var lite roligt.

De tyckte väl att du höll Petr Cech-klass i den här matchen?

– Nä, det tror jag inte. Han är nog ett par snäpp starkare.

Hur skön var den här segern?

– Jätteskönt, så klart. Det kan göra lite skillnad att vinna såna här matcher på bortaplan. Jag tycker vi känns väldigt starka.

Mer läsning

Annons