Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvirring kring konstgräsplanen

Arbetet med en ny konstgräsplan i Ljusdal har stött på patrull. Vid ett möte på onsdagen rådde förvirring bland politikerna kring huruvida de nio miljoner man utlovat, verkligen finns tillgängliga i budgeten.

Det var på onsdagskvällen som Örjan Fridner, S, ordförande för kommunens energiföretag, och kommunalrådet Leif Persson, S, bjudit in de politiska partierna och föreningsrepresentanter från Ljusdals IF för att diskutera projektet med en ny konstgräshall i Ljusdal.

Ett möte som gav betydligt fler frågetecken än svar.

När Mikael Sagström och Stefan Lindqvist från Ljusdals IF undrade hur man skulle lösa det praktiskt med de nio miljoner som kommunen utlovat, fick de inget entydigt besked från politikerna om hur pengarna skulle plockas fram ur kassan.

– Det faktiska beslutet om var de här pengarna ska betalas ut saknas nu, det behöver fattas formellt i kommunen. Nu har man tagit utrymme i budgeten, men det är en annan sak än att bevilja medel, påpekade miljöpartisten David Wahlund, vars parti har röstat emot konstgräsplanen.

Tanken är att planen även ska bekostas med bland annat bidrag från Allmänna arvsfonden och Svenska fotbollförbundet. Enligt planeringen ska anläggningen vara spelklar redan under hösten, och om de nio miljonerna kan lösgöras blir det troligtvis verklighet.

Annars ser planerna ut att kunna falla platt.

– Det är absolut möjligt att planen blir klar till hösten om vi får pengarna, men finns det inga pengar så blir det ju ingen hall. Hur det funkar i kommunen är inte vårt expertområde, men alla har ju haft bilden av att pengarna ska finnas, sa Stefan Lindqvist.

Klubbkollegan Mikael Sagström höll med.

– I förlängningen drabbar ju det här fotbollen. Vi orkar inte fortsätta på det här viset fotbollsmässigt längre och skjutsa hit och dit. Vi behöver hallen för att kunna bedriva vår verksamhet, sa han.