Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvirrande om Milko och Konsum

På torsdagen skulle det avgöras. Ett möte mellan Milko och Konsum Gävleborg skulle ge besked om huruvida vissa av Milkos mejeriprodukter ska bort ur Konsumbutikerna eller inte.
- Jag förstår inte var alla felaktiga uppgifter kommer ifrån. Vi ska träffa Milko i slutet av april eller i början av maj, inte förrän dess inleds förhandlingarna, säger Nils-Erik Haglöw, chef för försäljning och drift vid Konsum Gävleborg.

Vad som gäller efter Coop Sveriges avtal med Arla Food om att Arla ska vara huvudleverantör av mejerivaror har varit föremål för diskussion under de veckor avtalet varit känt.

Många har varit på det klara med att det på torsdagen skulle avgöras om mejeriprodukter från Milko, utom dricksmjölken, ska bort från Konsumbutikerna.

Bönder inom Milkoområdet vi talade med på torsdagsförmiddagen ville därför avvakta utfallet av mötet innan man tog slutlig ställning till genomförandet av fredagens protestaktioner utanför Konsumbutikerna i Bollnäs, Kilafors, Edsbyn och Söderhamn som man tidigare flaggat för.

Men något möte har alltså inte, enligt Nils-Erik Haglöw, ägt rum.

Från andra håll låter det dock annorlunda. Milkobönder i Bollnäsområdet säger nämligen att ett möte visst ägde rum på torsdagen. Ett möte i positiv anda som ska följas av fler, eftersom ingen uppgörelse kom till stånd.

Förvirringen verkar total.

Möte eller inte möte, klart är i alla fall att protestaktionerna på fredag kommer att genomföras. Det bestämdes efter ett telefonmöte på torsdagseftermiddagen.

Norra Hälsingland hänger också på, åtminstone gör man det i Hudiksvall. Kanske också i Iggesund och på ytterligare några ställen.