Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvara värdesakerna i bh:n

Tre elever på Bromangymnasiet vill underlätta för tjejer att ha sina värdesaker i säkert förvar. I form av ett UF företag, Secret Safe UF, har de tagit fram en bh som har en ficka i vardera kupa med dragkedja.
– Man kan förvara kreditkort, tamponger, nycklar eller pengar. I stort sett allt i rimlig storlek och form, säger Sara Norin.

Sara Norin, Therese Olsson och Malin Holmer går andra året på handelsprogrammet på Bromangymnasiet. Idén till en bh med ficka fick de när de satt och pratade om vardagliga problem och konsten att förvara saker när man inte har någon väska. Och sedan bestämde de sig för att använda idén för att kunna starta ett UF-företag. 
– Jag trodde först inte det skulle gå att göra en sån här bh. För om det gick borde någon känd designer redan ha gjort en sån, säger Therese som är företagets VD.
Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags livscykel genom att starta, driva och avveckla företaget med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. 
– Vi ville starta ett företag för att det verkade spännande och för att få erfarenheter, säger Sara.
De har bara fått positiva kommentarer på sin bh-idé. 
– Det är många som har sagt att de har längtat efter en sån här bh, säger Therese och berättar att de redan har fått flera beställningar. 
De har tagit fram en prototyp på en svart bh med en ficka i vardera kupa med dragkedja. 
– Vi har gjort fickan så stor att ett kreditkort ska rymmas liggande på tvären, säger Sara.
Tjejernas största problem är att hitta någon som kan sy fast dragkedjorna. 
– Det är lite svårt eftersom det inte finns så mycket sömnsmån, vi har en som kan sy åt oss men hon hinner inte just nu så vi hoppas att vi kan hitta någon annan, säger Therese.
Priset för en bh kommer att bli strax under 200 kronor. Den kommer att finnas i rosa, vitt och svart och i de flesta storlekarna. Tjejerna har även planer på att kontakta butiker om de vill sälja deras designade bh. Tidigare har det funnits bh med ficka på bandet som går runt bröstkorgen och annan variant där man har fäst fickan med kardborreband mellan kuporna. 
– Men det blir inte så snyggt om man har en tight tröja på sig. Den här fickan syns inte, säger Sara.
Den 3 april är det dags för en mässa med regionens UF-företag i Edsbyn. 
– Hinner vi klart med allting så är tanken att vi ska vara med och visa upp vår bh, säger Malin.