Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvaltningshus som kommer att göra tjänst länge

Det är värt att satsa pengar på Förvaltningshuset som kommer att finnas länge, menar Leif Andersson.

Visst, Laszlo Gönczi och Kristoffer Hansson (MP) det handlar mer om kaffe, än projicerade kvällshimlar över Afrikas savanner! Det handlar än mer om någon slags dialog, med Ljusdals kommun, dess framtid och för detta, och dess skapande kulturpolitik.

Vi har alltså en totalt utrymd och utriven undervåning i Kommunens hus. Och den ska till fullo återuppbyggas, på ett sånt sätt att den kommer att innehålla information för både turister och kommuninvånare, ja varför inte information som rör Hamra Nationalpark, Noppikoski och Fågelsjö. Det kan innehålla bilder och marknadsföring som presenterar besöksnäringen – Ljusnan, från källorna till havet!

Vidare bibliotek, utrymmen för författaraftnar och föredrag, och så vidare. Med andra ord: Vad de flesta kommun- och folkets hus-byggnader fullt naturligt innehåller. Huset har nu, och innan dess undervånings förödande brand, klippt banden med dess tidigare historia och funktioner. Därför vill jag föreslå tillägg, förändringar och större mångfald i huset, oavsett kostnaden. Nu beräknar man den till 2,5–3,5 miljoner kronor. Men huset kommer säkerligen att göra tjänst – även för våra barn!

Leif Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel