Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förundersökning är inledd om det skjutna lodjuret

Polisen har nu inlett en förundersökning angående det döda lodjur som hittades i Pålsbo utanför Edsbyn förra veckan. Lodjuret hade skador som tyder på att det är frågan om ett grovt jaktbrott.

Annons

Förra veckan hittades ett lodjurskadaver i ett skogsområde inte långt från Woxnadalens brukshundsklubbs anläggning i Pålsbo utanför Edsbyn. Polisen kunde konstaterade att lodjuret hade skador som tydde på att de var frågan om ett grovt jaktbrott.

Uppgifter tidningen fick i ett tidigt stadium var att lodjuret skulle var skjutet. Även jakttidningarna har uppgifter om att lodjuret skulle ha varit skjutet och tidningen Svensk Jakt vet till och med att det skulle vara flått.

- Det här är belagt med sekretess och vi säger inte ett knyst om vad vi vet i det här skedet, säger kommissarie Lars-Erik Nordin som är förundersökningsledare.

Lodjuret skickades till Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, i Uppsala.

- Det görs i vilket fall även om vi vet vad som hänt, säger Lars-Erik Nordin.