Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsätter hyra hela huset

Försäkringskassans lokaler vid Järnvägsgatan i Bollnäs är egentligen för stora. Men nu har hyreskontraktet med kommunen förlängts i tre år.

Sedan november 2008 hyr Försäkringskassan ett kontorshus på 2 000 kvadratmeter, mellan resecentrum och de gamla lokstallarna, av kommunen.

Kommunen bekostade bygget, för att få kassans regionala försäkringscenter för Hälsingland – och 100 arbetstillfällen – till Bollnäs.

Fullt så många jobb blev det inte, men vid invigningen i december 2008 fanns 80 anställda i huset.

Hyreskontraktet mellan kommunen och Försäkringskassan skrevs på sex år, till och med den 31 oktober 2014. Men under hösten i fjol ville kassan säga upp en fjärdedel av lokalerna – 500 kvadratmeter – eftersom antalet anställda har minskat och ytorna är onödigt stora.

Sedan dess har förhandlingar pågått med kommunens fastighetsförvaltare Joakim Larsson. Och nu är det klart att Försäkringskassan blir kvar i ytterligare tre år – och hyr hela byggnaden som hittills.

– Skillnaden blir att uppsägningstiden kortas från ett år till nio månader – och att vi har åtagit oss att aktivt hjälpa till, om det dyker upp någon intresserad hyresgäst som kan tänka sig att dela lokaler med Försäkringskassan, säger Joakim Larsson.

Att bygga om och anpassa delar av lokalerna för en annan hyresgäst, skulle däremot bli kostsamt, konstaterar han:

– Huset är ju helt anpassat för Försäkringskassan.

Det nya avtalet mellan parterna löper nu till och med oktober månad 2017 – och förlängs med tre år, om det inte sägs senast den 31 januari samma år.

– Det här känns positivt, säger Joakim Larsson.