Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta störningar i tågtrafiken

Tågresenärer på sträckan Sundsvall–Stockholm får stå ut med fortsatta störningar i trafiken under helgen.
Inte förrän på tisdag väntas tågen rulla som vanligt igen.

Problemen i tågtrafiken fortsätter. Under hela helgen och fram till tisdag får resenärer räkna med begränsad trafik på sträckan Stockholm–Sundsvall. Snabbtåget till Sundsvall/Umeå ersätts med buss mellan Stockholm och Uppsala och för övriga avgångar blir det byten mellan både buss och pendeltåg på sträckan Stockholm–Uppsala.

Störningarna har orsakats av en nedriven kontaktledning och en brand söder om Knivsta som i sin tur skadade viktig signalutrustning.

Den tidigare prognosen, att trafiken skulle flyta på under måndagen, har ändrats och nu meddelar Trafikverket att tisdag är preliminär startdag.

Mellan söndag klockan 05.00 och tisdag 05.00 stängs tågtrafiken helt mellan Märsta och Knivsta när reparationsarbete pågår. Enligt Trafikverket ska det signalställverk som brunnit kopplas in, provköras och besiktas.