Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt tvist kring ridhusbygge

Turerna fortsätter kring det ridhus som ett par i Vedmora vill bygga på sin gård. I maj konstaterades det att den förrättning som lantmäteriet gjort på platsen för sex år sedan var felaktig. Det var den inte.

Katrin Holm Åström och Inge Åströms grannar har haft invändningar mot deras planer på att bygga ett ridhus på gården i Vedmora. En av dem begärde tidigare i år en ny gränsbestämning, för att utreda om en del av infartsvägen till ridbanan och det planerade ridhuset ligger på samfälld mark.

I maj, när lantmätare Bengt Engman var på plats för att genomföra en ny förrättning, fastslog han att den som lantmäteriet gjort tidigare var felaktig. Han var då kritisk mot hur den utförts och såg till att gränsdragningen gjordes om. Det påverkade ridhusbygget som paret hade fått bygglov för.

Under onsdagsmorgonen var Bengt Engman åter igen på plats hos dem. Och den här gången blev det nya direktiv.

– Då konstaterade jag att det var jag som gjorde fel i maj, säger han.

Den kritik han riktade mot föregående handläggare kvarstår inte.

– Hon gjorde en bra förrättning, säger Bengt Engman.