Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt kritik mot skolskjutsar

Föräldrar är fortfarande missnöjda med skolskjutsarna i Nordanstig. Flera föräldrar i Hassela har upprepade gånger hört av sig till kommunen för att systemet med skoltaxi inte fungerar som det ska.

– Jag tycker att det är konstigt att barn som bor på samma väg inte åker i samma skoltaxi, trots att det har funnits plats i bilarna, säger Stefan Elfström som har barn som går på Arthur Engbergsskolan i Hassela.

Han berättar att han flera gånger har varit i kontakt med både kommunen och X-trafik som ansvarar för skolskjutsarna.

– Flera gånger har taxin kommit på olika tider. När det handlar om barn så måste det fungera, de ska inte behöva stå och vänta och undra när taxin kommer, säger Stefan Elfström.

Ann Gottvall, skolskjutshandläggare i Nordanstig, säger att hon är medveten om de problem som har uppstått med skolskjutsen i Hassela.

– Vi har haft problem med att flera taxibilar har kört till samma adress och att barn som bor grannar med varandra har åkt hem i olika bilar. Det är en miss i planeringen som vi nu arbetar med att lösa, säger Ann Gottvall.

Ann Gottvall har också fått tagit emot flera synpunkter från föräldrar om att det ofta är taxibilar från andra delar av Gävleborg som kör barnen till skolan.

– Det är inget konstigt att en taxi kan komma från Gävle. Om taxibilen befinner sig i området för en körning så kan den även användas till att köra skolbarnen. Det kostar oss mindre eftersom vi då slipper framkörningsavgiften, säger Ann Gottvall.

Hon poängterar att en taxibil inte tas upp från till exempel Gävle för att endast köra skolbarn, utan taxibilar från andra orter används endast då de befinner sig i området.

– Vi försöker hitta logistiska lösningar så att det här ska fungera, säger Ann Gottvall.

Hon berättar att hon haft möten med X-trafik som kör skolskjutstrafiken och enligt henne diskuterar de olika lösningar.

– Det borde bli bättre och bättre allt eftersom nu. Vi jobbar på det här tillsammans och vi får inte ge oss förrän det fungerar tillfredsställande, säger Ann Gottvall.