Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt inställda tåg under fredagen – ingen ersättningstrafik insatt

 
Snöovädret i februari 2018
Visa alla artiklar

På grund av snövädret var samtliga tågavgångar i Hälsingland inställda på fredagsmorgonen och förmiddagen. Nu meddelar Trafikverket att ostkustbanan kommer att vara avstängd till klockan 15.

Trafikverket tog först ett beslut om att stänga tågtrafiken på sträckan Gävle–Sundsvall fram till klockan 12. Under natten mot fredagen stängdes sedan även Gävle–Ockelbo–Ljusdal–Ånge fram till klockan 12.

Men vid lunchtid på fredagen beslutade Trafikverket att ostkustbanan fortsätter att vara avstängd fram till klockan 15, medan tågen på norra stambanan nu ska vara igång. Flera turer har ställts in under kvällen och natten mot lördagen.

Ingen ersättningstrafik har satts in för de inställda turerna. Resenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för ytterligare information.

Plus: SMHI nöjd med prognosen – än så länge

Flera busslinjer i Söderhamnsområdet var också drabbade av vädret under morgonen, och flera linjer ställdes in. Under eftermiddagen kommer X-trafik att testköra flera linjer för att se om väglaget duger för att sätta igång vissa linjer igen. En del turer påverkas också efter tidigare olyckor söder om Söderhamn.

Se även: Repris: Tåg fast i Söderhamn – alla avgångar till och från Sundsvall ställs in