Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt högt betyg till handikappomsorgen

De flesta inom kommunens handikappomsorg med särskilt boende är nöjda och känner sig mer delaktiga än tidigare. De trivs med personalen och känner sig tryggare.
Men det finns fortfarande saker som går att förbättra. Det visar en ny nöjdhetsundersökning.

I juni genomförde omvårdnadsförvaltningen tillsammans med förvaltningen för lärande och arbete ännu en nöjdhetsundersökning bland brukarna. Den här gången valde de att rikta in sig på personer i serviceboende och de som är bosatta i gruppbostad. Även den dagliga verksamheten ingick i granskningen.

Även om antalet nöjda och mycket nöjda med boendet i sin helhet sjunkit med en procent jämfört med mätningen 2007/2008 så är ändå den totala nöjdhetsgraden på 93 procent ett mycket gott resultat, menar utredare Ann-Christine Bertilsson.

Vid den förra undersökningen fick själv- och medbestämmande frågorna lägst poäng bland brukarna. Nu, när verksamheten jobbat aktivt med att åtgärda detta, har nöjdheten ökat med 17 procent.

Den här gången är det istället områden som trivsel vid måltiderna, att få vara med och bestämma över matsedeln och att få stöd att göra fritidsaktiviteter som upplevs som mindre bra.

- Vi kommer att ta tag i de här frågorna, det är ju viktigt att det som upplevs som mindre bra åtgärdas, säger Ann-Christine Bertilsson.