Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt frist för Anthill

Kundserviceföretaget Anthill – tidigare Softcom – i Bollnäs har fått tiden för företagsrekonstruktion förlängd till den 4 september.
- Allt har gått bättre än förväntat hittills och nu visar vi svarta siffror, säger platschefen Mikael Kiltorp.

Anthill Customer Services International AB har för närvarande mellan 120 och 140 anställda på Heden i Bollnäs.

På grund av likviditetsproblem är Anthill under rekonstruktion sedan i november 2008 – och därmed också skyddat från konkurs. Nu har Stockholms tingsrätt beviljat förlängd tid för rekonstruktionen till den 4 september.

Företaget har redovisat underskott de senaste åren. Under den pågående rekonstruktionen har fordringsägarna fått ett ackordsförslag på 25 procent – det vill säga en förfrågan om att nöja sig med en fjärdedel av sina fordringar.

- Ackordet kommer att gå igenom. Den nödvändiga majoriteten på minst 75 procent av fordringsägarna uppfylls med råge, säger Mikael Kiltorp.

Målet för företaget är nu att hitta nya investerare, som vill driva Anthill vidare efter rekonstruktionen – och enligt Kiltorp pågår förhandlingar med flera intressenter.