Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt EU-medlemskap utarmar lantbruket

Ska Sverige fortsätta att vara medlemmar i EU? Ett medlemskap i denna union medför att de svenska lantbrukarna norr om Uppsalaslätten utarmas mer och mer genom att EU bestämmer om jordbruksstödet till respektive länder.

Annons

Jordbruket i Sverige anses av EU vara så modernt att stödet till svenska lantbrukarna minskas, medan stödet till exempelvis Frankrike och Polen ökar. Frankrike är betydligt större än Sverige, men sämre utrustat.

Ett fortsatt medlemskap i EU medför att fler och fler av våra svenska lantbrukare kommer att minska och därmed måste vi importera mer produkter från utländska lantbrukare som inte har samma stränga regler beträffande djurhållning, karenstider vid behandling med antibiotika, transporter av slaktdjur och slakt, som till exempel bedövning före avblodning. Svenska lantbrukare är betydligt hårdare hållna i dessa frågor.

Skulle det bli ofred i världen, då har inte vårt land mat till våra invånare någon längre tid och att då importera mat är uteslutet på grund av avspärrningar. Detta är en del av vad EU-valet handlar om i stora drag. Gå ur EU och låt landsbygden leva norr om Dalälven.

Lars Johansson (SD)

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel