Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortfarande osäkert för Bergsjögården

Medlemmarna sluter upp för föreningen Bergsjögården. Föreningen tampas med ekonomiska problem och inväntar nu besked om ekonomiskt stöd från Nordanstigs kommun.

På ett möte för medlemmarna i föreningen Bergsjögården ville flera medlemmar visa sitt stöd för föreningen.

– Det känns som om det finns ett stöd hos medlemmarna och de är bekymrade över situationen. Det kom fram lite tankar om hur medlemmarna kan påverka politikerna. Från styrelsens sida planerar vi ingen aktion men det är fritt fram för medlemmarna att agera, säger Marika Engberg, ordförande för föreningen Bergsjögården.

Det kom också fram flera förslag om hur föreningen kan få in pengar till verksamheten, bland annat genom företagssponsring och att återigen börja sälja byggstenar.

– Det kom fram jätte många bra idéer på hur vi kan få in pengar. Men vi måste hitta en lågsiktig lösning för att klara av driften. Pengar som vi kan få in på att till exempel sälja byggstenar ska vi kunna investera i verksamheten, inte behöva använda för att betala räkningarna varje månad, säger Marika Engberg.

Föreningen har ekonomiska problem och får inte utgifterna att gå ihop med intäkterna. Under sommaren vände föreningen sig till kommunen för att få hjälp. En utredning är tillsatt och kommunstyrelsen ska så småningom ta ett beslut i ärendet.

– Det mest realistiska vore om kommunen tar över driften av lokalen. Då kan vi ägna oss åt vår verksamhet och utveckling så att huset kommer till användning för medborgarna. Det har visat sig att det är omöjligt för oss att klara driftskostnaden, säger Marika Engberg.

Nästa vecka ska delar av styrelsen träffa kommunens utredare för ytterligare diskussioner.

– Räkningarna läggs lite på hög just nu. Från kommunens sida har räkningarna stoppats under utredningstiden, säger Marika Engberg.