Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande har vi inte sett någon valplattform

På den här ledarsidan utlovade de fyra partierna inom Samverkan för Gävleborg att de skulle presentera en gemensam valplattform i april. Löftet ställdes ut i ett brev till ledarsidan med anledning av en ledare som ifrågasatte samverkanspartiernas enighet kring nivån på landstingsskatten.

Annons

Vilket kom sig av att Sjukvårdspartiets Stig Zettlin i Radio Gävleborg sagt sig vilja höja skatten. Och då är det väl inte så konstigt att man frågar sig hur Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet ställer sig till detta vallöfte?

Beskedet i brevet till ledarsidan var tydligt. Det skulle inte bli någon skattehöjning, partierna stod kvar vid sin kritik mot majoritetens skattehöjningar. Och ytterligare preciseringar skulle komma då valplattformen presenterades i april.

Nåväl. April förflöt utan att någon valplattform presenterades. Över huvud taget var det väldigt tyst för de samverkande partierna under den månaden.

Nu närmar vi oss slutet av maj. Och fortfarande har vi inte sett någon valplattform.

I stället kom häromdagen beskedet att valplattformen kommer att presenteras den 7 juni. Stig Zettlin motiverar förseningen med att man har förankrat valplattformen i respektive partiorganisation. Hade man inte tänkt göra detta då man meddelade att den skulle presenteras i april?

Ett alternativ till landstingsmajoritetens budget har däremot presenteras. Där finns inget förslag om skattehöjning. Men heller ingen sänkning. Och Patrik Stenvard (M) säger sig inte kunna se någon möjlighet till en skattesänkning under hela mandatperioden.

De väljare som anser att landstingsskatten är för hög har därmed inte längre någon att vända sig till.

Mer läsning

Annons