Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsadvokaten är optimistisk

Åklagaren har inte nog på fötterna för att fälla de bulgariska medborgarna för människohandel. Det tycker den 42-åriga mannens advokat Jan Nyman.

Rättegången mot de två bulgariska medborgarna som är misstänkta för människohandel ska snart börja vid Hudiksvalls tingsrätt. Starten på rättegången skulle ha börjat under förmiddagen men försenas på grund av att alla inblandade inte tog sig till rätten i tid.

Jan Nyman är försvarsadvokat för den 42-åriga bulgariska mannen som står åtalad för människohandel. Enligt Nyman ska samtliga inblandade ha rest till Sverige tillsammans, men för att plocka bär var och en för sig. Han säger att hans klient förnekar alla brott och han är kritisk till att åklagaren väckt åtal.

- Det här är inte den situation som lagstiftningen är ämnad för. Jag är optimistiskt, jag tycker inte att åklagaren har på fötterna för detta, ,säger Jan Nyman.

Jan Nyman säger att brottet människohandel innefattar flera olika delar, och varje del måste gå att bevisa för att man ska kunna ses som skyldig till brottet. Två liknande fall har tagits upp i Sverige tidigare, då har det gällt städerskor samt asfaltläggning. Båda gångerna ha åtalet ogillats.

Hans klient förnekar även att han ska ha gjort sig skyldig till någon som helst form av misshandel.