Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstörde handikappbuss

Röda Korsets buss för rullstolsburna utsatt.

Ledsna och arga. Så känner sig personalen på Röda Korset i Bollnäs sedan deras buss utsatts för skadegörelse.

Det var när en anställd passerade fordonet vid ICA Kvantums parkering som han upptäckte det hela. Fordonet – som kör rullstolsburna till dagverksamheten på Gärdet – var lufttomt på båda bakdäcken.

Vid närmare koll hade någon skurit sönder de båda däcken med ett vasst föremål. På bakdäcken syntes djupa jack i gummit.

På Röda Korsets Facebook-sida berättade personalen om det inträffade:

"I dag är vi ledsna på Röda Korset i Bollnäs. Någon har skurit sönder båda bakdäcken på vår handikappanpassade buss. Det blir inte bara extra kostnader, utan vi vet inte i nuläget om och när vi kan hämta våra rullstolsburna pensionärer till dagverksamheten. Händelsen är polisanmäld och tydligen är fler bilar drabbade. Om du har sett något misstänkt så kontakta gärna polisen i Bollnäs."

Sympatierna vällde in omgående från människor, som också delade inlägget för att hjälpa till.

Dessbättre behöver pensionärerna inte oroa sig. Bussen kan rulla igen i morgon, tack vare att Röda Korsets chaufförer Janne Björn och Asim Custovic ägnade söndagseftermiddagen åt att byta till tillfälliga däck. I spöregn.

– Man blir både ledsen och arg på en och samma gång. Och man vet ju inte om de förstör däcken igen i natt, säger Janne Björn.

– Och varför mot Röda Korset? Nu måste vi köpa nya däck till bussen och det kostar. Usch, säger Asim Custovic bedrövat.