Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstår Annie Lööf ordet solidaritet?

När Annie Lööf utbrister "handsken är kastad" och frågar, vill ni ha en fight om rättvisa och solidaritet, Välkomna! Jag säger ja tack!

Annons

Men kära Annie kan du börja med att definiera hur din rättvisa och solidaritet ser ut? Sedan den moderatledda regeringen tillträdde hösten 2006 har både rättvisa och solidaritet mönstrats ut i vårt samhälle.

Jag ska peka på några saker. Avskaffande av fastighets- och förmögenhetsskatt kan väl ändå inte betecknas som en solidarisk handling eftersom dessa pengar inte längre kan användas till vården och skolan – och numera också försvaret. Kraftiga försämringar i sjukförsäkringen och a-kassan likaså. Eller att pensionärer betalar högre skatt på sin pension än den som har en inkomst från lönearbete. Jobbskatteavdraget betalas till stor del av den höga pensonärsskatten. De som är storanvändare av rot- och rut-bidraget är de som har de högsta inkomsterna. Det är helt korrekt enligt den senaste statistiken. Den som har låg inkomst kan inte ligga ute med flera tusen kronor i månaden för privata tjänster för att sänka sin skatt. Det kan de som redan har stora överskott i sin vardagsekonomi.

Har du någon gång funderat på vem som egentligen betalar för excesserna "din" regering hänger sig åt. Om inte, så är det människor som är sjukskrivna, arbetslösa, pensionärer eller de som i arbetslivet som är hänvisade till ständiga tim- och vikariatsarbete.

Och det ständiga snacket och mer frihet. Vad är det som landats medborgare ska befrias från? Rätten till arbete är ju nästan upphävd. Rätten till skälig levnadsnivå gäller enbart dem som har ett heltidsarbete. Blir människors förutsättningar bättre om alla betalar lika mycket i skatt? Vad är det som gör dig så avogt inställd mot en stark gemensam sektor? En gemensam sektor som kan trygga alla medborgares välfärd, utan att det är kontokortet som avgör hur du ska leva.

Kurt Söderberg, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons