Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första tallarna har tagits ner

Det fälldes tallar på Abraham Bäckgatan redan under tisdagen.

Före lunch på tisdagen var allt klart. Varningsskyltar var uppsatta och motorsågsförsedda män med orangefärgade skyddskläder hade kapat tallar längs Abraham Bäckgatan.

Men det var inte de omdiskuterade tallarna som strök med utan några stycken som står i den lilla skogsdungen bakom parkeringarna.

– De där tallarna kan nog tas ner inom kort, säger Bengt Abelsson och pekar mot de träd som står närmare gatan.

Han hade gått ut för att titta närmare på arbetet. Det är inget han är emot. Tvärtom tycker han det är bra och pekar igen. Den här gången mot några stora grenar som trädfällarna lagt på en hög. Sådana kvistar kan orsaka skador när de blåser ner.

Debatten om tallarnas framtid har varit het. I gårdagens tidning berättade Kuriren att åsikterna går isär bland medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

– Ja, men vi kan ju inte kapa halva träden. Det går ju inte, säger Bengt Abelsson.

Även om en knapp majoritet lär vara för bevarandet av tallarna kommer de att fällas. Bostadsrättsföreningens styrelse hade möte under måndagskvällen men det ska inte ha varit pressat.

– Nej, det tycker jag inte att det var. Styrelsen har ju redan beslutat att träden ska tas ner, säger Bengt Abelsson.