Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första skisserna på bandyhallen: "Vi är på rätt väg"

Nu har de första skisserna på den kommande bandyhallen presenterats.

Representanter från kommunen, Broberg och Svenska bandyförbundet har mötts och diskuterat skisserna på bandyhallen.

– Broberg och bandyförbundet har fått tycka till om skisserna och vi kan konstatera att vi är på rätt väg, säger Söderhamns tekniske chef Lars Stål.

Det är tänkt att den nya hallen ska ligga nedanför gocarthallen och kommunen vill använda en del privat mark till bygget.

– Vi har kontaktat ägaren till gocarthallen och vi har beskrivit våra önskemål. Sedan får vi se om vi kan lösa problemet.

Den nya hallen är dimensionerad att rymma en publik på 3 000 personer.

– 3 000 personer när den är färdigbyggd, inte nödvändigtvis när hallen tas i bruk. Det är en delikat uppgift och en balansakt att jobba med krav från bandyförbundet, önskemål från Broberg och totalbudgeten. Men Broberg är väldigt nöjda att vi håller tidsplanen.

Hur är tidsplanen?

– I april ska det finnas ett förfrågningsunderlag som sedan ska upphandlas. Eftersom det rör sig om en upphandling över 45 miljoner kronor säger regelverket att den måste ligga ute på marknaden i 40 dagar. Så i mitten av sommaren ska alla anbud öppnas och värderas.

När kan det första spadtaget tas på Hällåsen?

– Om allt går som planerat kan markarbetet starta i september.

Hur lång byggtid räknar ni med?

– Ungefär åtta månader och det innebär att hallen är klar till säsongen 2017-2018. Men det kan hända att man kan använda själva ispisten tidigare, säger Lars Stål.