Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första segern för Katrin

Katrin Rask vikarierade istället för sin chef Per-Åke Holmsten.
Tillsammans med besvärlige Guantanamo tog 33-åringen årets första seger.
– Det kan bli spännande i framtiden, sa Rask.

Annons

I ett lärlingslopp gav Per-Åke Holmsten sin lärling Katrin Rask chansen bakom Guantanamo som tidigare i karriären visat sig väldigt besvärlig och hälften av årets starter hade slutat med galopp..

I loppet hittade Katrin fjärde par utvändigt och när det sedan löste sig perfekt under loppets sista 600 meter hade Guantanamo den vassaste avslutningen på upploppet.

– Hästen kändes fin hela vägen. Halvvarvet från mål kände jag att det fanns riktigt mycket krafter kvar.

Jan-Olov Persson inledde kvällen med en dubbel. Först satt han själv bakom Edelstjärna som tog andra raka segern efter ett imponerande slutvarv på 1.31,8.

Han anlitade sedan skicklige Linda S Hedström i montéloppet till sin Saras Tofte. Hagmyrenamatören visade med sin tempobedömning att hon tillhör en av landets bästa när det gäller monté och segern blev säker efter att de övriga kört för fort i början av loppet.

Peter Erikssons Majtra tog årets andra seger i åttonde starten och Bollnäsekipagets seger var den största anledningen till att bara fyra spelare hittade alla rätt på V5.