Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första julfesten på tre år för polisen

Ansträngd ekonomi har gjort att poliserna i länet inte har blivit bjudna på någon julfest de senaste två åren. Men nu har det ljusnat något och 250 kronor per anställd spenderas på en fest en torsdagskväll.

Varken 2009 eller 2010 fick fanns det några pengar till någon julfest för personalen.

- Det har varit några tuffa år. Det är fortfarande ansträngd ekonomi, så det handlar inte om några stora summor pengar till festen. Samtidigt så tror jag att länspolismästaren tycker att vi har gjort rätt för dem. Att vi har en bra verksamhet, säger Rolf Ångström som är områdeschef för polisen i mellersta Gävleborg.

Områdescheferna har fått 250 kronor per anställd till festen. För att inte polisens arbete ska påverkas kommer den att äga rum en torsdagskväll och inte på en helg då många poliser behövs i tjänst. Dessutom kommer polisområdena att ställa upp för varandra för att det inte ska bli fritt fram att begå brott under festkvällen.

- De från norra och södra områdena att hjälpa till medan mellersta har fest. Och vi kommer hjälpa norra när de har fest.