Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första hela säsongen på länge för Frida Pickles – tillbaka i mittlåset: "Måste vara mer fokuserad"

I fjol gjorde hon comeback och placerades på för henne lite udda positioner. Nu är Frida Pickles med från start – och tillbaka i mittförsvaret. – Man måste vara mer fokuserad hela tiden, säger hon om den första säsongen på högre nivå.

I samband med att hon väntade barn tog Frida Pickles ett långt uppehåll från fotbollen.

I mitten på förra säsongen gjorde hon comeback. Men då i den för henne något ovana rollen som yttermittfältare.

– Det blev väl lite alla möjliga olika positioner då, men nu spelar jag back igen, säger hon.

LÄS MER: Krönika: "Spännande att se ur långt det kan bära"

Och det är där hon trivs allra bäst. Med en hel försäsong i ryggen är den 27-åriga mittbacken redo för den utmaning som division 1 innebär. Senaste gången Ljusdal var uppe på den nivån fanns hon inte med i truppen.

– Det är skönt att vara med från början, det är alltid svårt att komma in mitt under säsongen. Jag har kommit in i det bra, tycker jag. Klart att allting går mycket snabbare i ettan än vad det gjorde i tvåan. Man måste vara mer fokuserad hela tiden.

Förra säsongen lekte Ljusdal hem segern, och försvaret sattes egentligen aldrig på något större prov. Desto annorlunda är det som nykomling i den högre serien, där Ljusdal stundtals pressas tillbaka på ett helt annat sätt än tidigare.

LÄS MER: Frida Pickles hundraprocentig efter comebacken

Men säsongen har ändå inletts förtroendeingivande och efter två oavgjorda matcher mot tufft motstånd är laget obesegrat.

– Det har väl varit kanon. Vi hade aldrig förväntat oss att det skulle gå så här bra i början.

När hon ska plocka fram nyckeln till den positiva starten börjar hon längst bak.

– Det är vårt försvarsspel och våra snabba kontringar. Och lagandan, den gör faktiskt mycket den också.

Siffror kan dock vändas och vridas på. För även om de två oavgjorda matcherna betyder att Ljusdal ännu inte har förlorat i division 1, så har man heller inte vunnit en match.

Det hoppas Frida Pickles råda bot på till helgen. Då ställs Ljusdal mot serieledaren Gamla Upsala, som inlett serien med två raka segrar och en intakt målnolla bakåt.

– Det ska bli jäkligt roligt, men tufft. Vi går för tre poäng, säger Frida Pickles.