Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första delen i Rose-Maries videodagbok om arbetslösheten: ”En riktig skitdag”

Hon klättrar på väggarna hemma och sysselsätter sig med långa hundpromenader. Livet som arbetslös både tär och frustrerar. – Det brukar bli otroligt långtråkiga och långdragna dagar, säger Rose-Marie Hansson.

Se Rose-Maries första videodagbok:

Hon är utbildad lastbilschaufför och skogsmaskinist, hoppar periodvis in som extrachaufför och söker ständigt efter någonting fast. Ett arbete som ger trygghet och ro.

– Mitt drömjobb är att få se mycket av Sverige, att jag kanske kan ligga ute i bilen men även komma hem. Att jag inte alltid behöver vara borta eftersom jag har hus och familj här, säger hon.

Arbetssökandet har pågått i många år nu och klumpen i magen när det närmar sig den fjortonde varje månad är ett faktum. Det är då papperna med ansökningar till diverse företag ska vara inne hos arbetsförmedlingen.

Läs även: Ministern om arbetslösheten bland unga: "Det finns massor av lediga jobb"

– Jag får ångest av att snart är det den fjortonde och snart måste jag hinna med mina arbetssök.

Papperna med arbetssökningar är nästan den enda kontakten som Rose-Marie Hansson har med arbetsförmedlingen. Förutom den är hon självgående, arbetar extra och kämpar på.

Via arbetsförmedlingen har hon gått vissa utbildningar, men när det kommer till kontakten mellan Rose-Marie och företagen går det trögare.

– Det är så tråkigt, men tanke på att arbetsförmedlingen inte kan hjälpa mig på det sättet, eftersom att det i den här branschen handlar om kontakter och de kontakterna har inte arbetsförmedlingen.

Läs också: Petters uppmaning till arbetssökande: "Visa framfötterna"

Rose-Marie Hansson är 24 år och bor i Söderhamn. På helahalsingland.se kan du följa med i hennes sökande efter ett arbete.

Vill du berätta om arbetslösheten och hur den har påverkat dig, hör av dig till, tove.sahlin@mittmedia.se.