Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första boken vi läste var: Kontorsninja

Var med och läs och kommentera vad du tycker om boken.

Första delen, sid 5–71 : Jens Jansen är mellanchef på ett mellanstort företag
Till det yttre lever han ett ordinärt medelklassliv, med sambo och tvårummare.
I själva verket har han nått vägs ände. Han orkar inte prestera längre, på en arbetsplats som blivit allt mer obegriplig för honom. Han ger upp - som varumärkesansvarig, älskare och människa. Han beslutar sig för att försvinna. Inte dö. Inte resa bort, utan försvinna.
Han väljer att dra sig undan till det ställe där ingen garanterat skulle leta: i ett förråd på jobbet.
Där planerar han sig leva på automatkaffe och konferensmackor. Men inget blir som han tänkt sig.

Andra delen, sid 72-132: Jens Jansen hittar ett sätt att avlyssna telefonsamtalen i huset. När han inser att hans sambo trots allt saknar honom störs hans försvinnande. Han försöker återvända till arbetslivet men misslyckas och glider tillbaka in i försvinnandet innan någon hinner upptäcka honom.
Jens Jansen anmäls som försvunnen och en polisutredning startar. Jens Jansen följer den från ventilationsutrymmena i taket. Företagets office manager Gunnar Lidén blir misstänkt för mord. Plötsligt är inget sig likt på kontoret. Den konsult som är inhyrd för att öka lönsamheten försöker dämpa spänningarna med så kallade tillitsövningar. På en av dessa skadas Gunnar Lidén.

Kontorskulturen fortsätter att falla sönder och alla är ovetande om att den försvunne Jens befinner sig mitt ibland dem, bekvämt installerad i det bortglömda kontorsförrådet. Städaren Yussuf, som blivit hans vän, åker på Jens personliga tågbiljett till Kiruna för att förvirra polisen - och blir kvar där.
Den professionella sexchattaren Nina visar sig vara kontaktperson för ett nätverk av människor som valt att försvinna. En av dem kommer på besök under dråpliga omständigheter, Jens pappa, som en gång i tiden startade företaget, hör av sig för att förhöra sig om den försvunne sonen. Jens översköljs av en ocean av känslor.

Jens blir upptäckt i sitt gömställe men räddas av organisationen för försvunna personer.
Mörkrets riddare lanserar teorin om testosteronet som samhällsförstörare. De båda återvänder till Jens arbetsplats, där en Halloweenfest just pågår och alla är maskeradklädda.. Elisabet Pukka försöker ta livet av sig mitt under festen och en annan kollega går bärsärkagång i lokalerna. Jens far återvänder och erbjuder honom ett nytt och tryggt liv. Jens gör ett helt annat val.

Kommentera artikeln med dina åsikter och tankar!

Scrolla ned lite på sidan, nedanför annonsen, så ser du kommentarsfältet.