Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första bärplockarna avhysta

Tältlägret i Österbacken har svällt över alla breddar. Nu har fastighetsägaren själv begärt hjälp med att bli av med bärplockarna.
Det kan ta lång tid att avhysa samtliga men de första försvinner under torsdagen.

Annons

Klockan 12.00 på torsdagen genomförde polisen den första aktionen mot de personer som bosatt sig i Vannsätters gamla skola.

– Vi konstaterade att det bodde folk i skolan, det syntes på hur det var bäddat. Det var uppskattningsvis 30-35 personer. Då begärde vi handräckning av polismyndigheten, säger räddningschefen John - Erik Jansson.

Förbudet mot boende i skolbyggnaden från förra året gäller fortfarande eftersom inga förbättringar gjorts i brandskyddet.

Polis och andra myndigheter ser just nu över möjligheterna att avhysa bärplockarna. Fastighetsägaren har begärt hjälp av polisen men det är Kronofogden som sitter inne med tvångsmedlen för en avhysning.

De måste först få beslut från kommunen. Polisen har bevakning på området men det är svårt att koppla rätt person till misstänkta brott.

– När vi varit där har det inte varit något direkt brottsligt. Hittar man något så är det svårt att se vem som gjort vad. De är över hundra stycken, det är väldigt svårt att utreda, säger Josef Wiklund, biträdande närpolischef i Söderhamn.