Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första, andra, tredje – pang!

Auktionsförrättarens hammare faller snabbare än blixten. Det gäller att hålla sig alert och hänga med i budgivningen på auktioner.
De bästa fynden går direkt.

Lördagens gårdsauktion i Kilafors lockade många besökare. Längs gatan stod bilar parkerade och det var svårt att ens ta sig fram.

Enligt auktionsförrättaren Peter Ericsson, vid Brolins auktionskammare, brukar just gårdsauktioner vara mycket populära.

– Besökarna tycker att det är spännande. Det blir lite mer upplevarglädje och de kanske har en relation till dödsboet när det är i ett litet samhälle, förklarar han.

Den lilla gräsplätten bakom huset var fullpackad av besökare med medtagna trädgårdsstolar, som trängdes sida vid sida med barnvagnar och pensionärer.

Christoffer Juhlin, från Ockelbo, brukar åka runt på auktioner i trakten och den har dagen hade han ställt in siktet på några gamla glas.

– Jag tänker försöka ropa in dem. Men vi får se. Det brukar bli ganska höga priser på sommaren. När det är vinter är det mindre folk och lättare att fynda, säger han.