Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först trubbel före start – sedan var Ljusdalsföraren Mattias Ekh en vinnare

Mattias Ekh körde fort när Mitt-Sverige-Cupen i motocross fortsatte med tävlingar i Sveg den gångna helgen. Ljusdalsföraren tog två segrar och lika många andraplatser – och toppar tillika den totala tabellen för klassen MX2.

Säsongens femte helg i Mitt-Sverige-Cupen avgjordes vid Byvallen, Sveg. Lördagen innehöll två heat, där Mattias Ekh fick en bedrövlig inledning när motorn lade av strax före start. Goda råd var plötsligt dyra…

Räddaren i nöden blev klubbkompisen Ove Brandén, tävlande i Breddklassen. Denne lånade ut sin motorcykel till Mattias, som tackade för förtroende genom att ta två andraplatser – trots att cykelns inställningar inte alls var de rätta för honom.

Efter idogt mekanikerarbete fick man snurr sedan på Mattias Ekhs egen maskin en halvtimme före start i söndags.

Facit: Två förstaplatser.

Sammanlagt i Mitt-Sverige-Cupen leder nu Mattias Ekh på 740 poäng, medan andra placerade Christoffer Silfversten, Höga Kusten, har 674. Pontus Bergqvist, Ljusdal, håller fjärde plats i sammandraget med en helg –fyra heat – kvar att köra.

I Guldhjälm 85 cc krigar Elliot Persson, Ljusdal, om en framskjuten placering sammanlagt i Mitt-Sverige-Cupen. Samma sak gällerJonathan Löfdahl i MX 1.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!