Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försommarfest för boende på Linden

Undersköterskestuderande Karoline Wissel och Hanna Dehlin bjöd in till försommarfest på Lindens servicehus i Bergvik. Med hjälp av sponsorer anordnade de lottodragning, fika och underhållning för personal och boende.

Karoline Wissel och Hanna Dehlin studerar på CFLs yrkeshögskoleutbildning specialiserad sjuksköterska. Som fältarbete har alla i klassen fått i uppgift att anordna en fest för att främja välmående bland äldre. Karoline och Hanna valde att bjuda boende och personal på Lindens servicehem i Bergvik på försommarfest.

- Vi är nöjda att så många har kommit och de verkar ha roligt, berättar Karoline Wissel.

Tjejerna har fått hjälp av nio olika sponsorer som bidragit med fika, blommor, priser till lottodragningen och underhållning i form av trubaduren Erik Thyr.

- Det var inte svårt att få sponsorer att ställa upp. Jag tror många tyckte att det var en bra idé.

Karoline och Hanna tycker det är viktigt att äldre får ha roligt. De uppmanar personal på servicehus och äldreboende att satsa oftare på liknande evenemang.

- Det klagas mycket över att det inte finns tid och pengar. Men vår fest är ett tydligt exempel på att det inte behöver kosta någonting. Vi har inte lagt ner mycket tid heller, berättar Karoline.

Inbjudan till festen togs emot med stor glädje av både personal och boende. Många hade en trevlig stund och Iris Nilsson var en av dem.

- Jag tycker att tjejerna har gjort det här toppenbra. Det är så vackert på borden och gott fika.