Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försommaren kommer till Hälsingland – tjugogradig värme på väg

Varmare vindar drar uppåt i landet och på onsdag kommer värmen till Hälsingland. Meteorologen tror att det kan vara en försmak av sommaren med ganska höga temperaturer över veckoslutet.

Ett högtryck är på väg att växa in över främst södra Sverige, men det når också Hälsingland ser meteorolog Ingrid Nenkert på vädertjänsten Foreca.

– Det ska bli lite varmare. Vi kommer att få eftermiddagstemperaturer på 15-16 grader på onsdagen och om vinden ligger rätt kanske ytterligare grader. På torsdagen kan det klättra upp till kanske 18 grader, säger hon.

Läs också: Därför blir du lycklig och kär på våren: "Systemet spelar roll för individens överlevnad"

Tack vare det klara vädret blir det en hel del sol att vänta och det är den efterlängtade ljusspridaren som ger värmen en skjuts.

– En del tunna höga moln kan dyka upp, men dem brukar solen kunna lysa igenom ganska bra ändå.

Det fina vädret hänger kvar över veckoslutet och på fredagen kan temperaturen öka ända upp till 20 grader.

– Nu är vi inne i maj så det är inte extremt högt på något vis. Det som ger det här är att det kommer in varmare luft naturligtvis, men också att solen värmer så pass nu. Frånlandsvind, lite sydvästlig, över Hälsingland hjälper till att driva på.

Är det försommaren som är på intågande i Hälsingland?

– Det kan man väl säga. Men när jag tittar längre fram in i nästa vecka så skulle det kunna bli lite ostadigare igen och det drar ner temperaturen efter hand.

Ingrid Nenkerts råd är att gå ut och njuta av solen – men med viss försiktighet.

– Kom ihåg att solen faktiskt tar! Det glömmer vi gärna bort, vi sitter i mörkret hela vintern och sedan så kommer solen helt plötsligt och så går vi ut och bränner oss. Kom ihåg att smörja in er, men gå ut och njut av solen.

Läs också: Stora störningar i trafiken i sommar i Söderhamn

Läs också: Gnarps tidigaste vårtecken lockar tusentals bilentusiaster